Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv

Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv
Antal sidor:
102
Upplaga:
1
Kategori:
ISBN:
9789139113713
Utgivningsdatum:
2014-08-12

Att anlita arbetskraft via bemanningsföretag blir allt vanligare såväl i Sverige som i andra länder. Den här boken är en kommentar till 2012 års lag om uthyrning av arbetskraft och EU:s bemanningsdirektiv. I anslutning till att uthyrningslagen började gälla gjordes vissa ändringar i annan lagstiftning, t.ex. lagen om utstationering av arbetstagare; en lag som gäller för alla utländska bemanningsföretag som utstationerar personal till Sverige. Även dessa ändringar kommenteras.

I en bilaga till boken återfinns såväl bemanningsdirektivet som uthyrningslagen samt andra svenska lagbestämmelser som ändrats eller är av betydelse för förståelsen av uthyrningslagen. Uthyrningslagen gäller för arbetstagare som är anställda av ett bemanningsföretag i syfte att hyras ut till ett kundföretag. Bestämmelserna innebär bl.a.

att bemanningsföretaget måste tillförsäkra arbetstagaren minst de grundläggande arbets- och anställningsvillkor som skulle ha gällt om han eller hon hade anställts direkt av kundföretaget för samma arbete. Undantag från kravet på likabehandling kan under vissa förutsättningar göras genom kollektivavtal. Lagen omfattar både privat och offentlig verksamhet.

Det innebär t.

ex.

att en myndighet eller en ideell förening kan vara ett kundföretag.

Skickas inom 2-5 vardagar. Att anlita arbetskraft via bemanningsföretag blir allt … Encuentra Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv de Håkan Gabinus Göransson (ISBN: 9789139113713) en Amazon. Uthyrning av arbetstagare en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv. Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv. en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv Buy Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv 1 by Håkan Gabinus Göransson (ISBN: 9789139113713) from Amazon's Book Store.

2014, Häftad. Köp boken Uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv av Tommy Iseskog. Uthyrning av arbetstagare : en kommentar till uthyrningslagen och EU:s bemanningsdirektiv Pris: 275 kr.