Klubben och ravinens hemlighet

Klubben och ravinens hemlighet
Antal sidor:
128
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789121218518
Utgivningsdatum:
2005-01-01
Förlag:

Skönlitteratur för slukaråldern! Låt dina elever lära känna Axel och hans kompisar som startat en hemlig klubb för att lösa olika mysterier som inträffar. Men...

klubben är inte hemlig för dig och dina elever. I de sex ungdomsböckerna om Klubben får dina elever lära känna Axel och hans nya vänner. Varje bok har 13 till 14 kapitel och passar därför utmärkt att läsa under en termin. Den är dessutom inläst på cd. Läs mer Klubbens olika böcker I Klubben och de mystiska signalerna bestämmer sig Axel och hans nya vänner för att starta en hemlig klubb. I Klubben och lillkillen som försvann är det vinter och sportlov. I grannhuset intill Axel och hans pappa bor en liten kille som plötsligt försvinner.

I Klubben och mysteriet i ödehuset får barnen äntligen ett klubbhus att vara i. De ska just börja rusta upp det gamla huset när flera märkliga och oförklarliga händelser inträffar. I Klubben och ravinens hemlighet följer barnen med de vuxna till Kreta för att fira Monas födelsedag. Redan på flygplatsen börjar äventyret då en resväska hamnar i fel händer. I Klubben och spåren i askan försöker barnen ta reda på om berättelserna om Rike Mats är sanna. Var han en mördare och vem är pyromanen som härjar i trakten? I Klubben och skuggan i fönstret blir Axel och de andra i Klubben bjudna till London. Redan första dagen blir de vittnen till en dramatisk händelse.

Till böckerna använder eleverna arbetsböckerna, Första, Andra och Tredje Klubboken. Inläsning på cd Skådespelaren Hans Sandqvist har läst in varje bok på en cd-skiva. Skivorna kan framförallt användas för lässvaga elever samtidigt som de följer med i sina böcker. Klubböckerna Första Klubboken hör till Klubben och de mystiska signalerna och Klubben och lillkillen som försvann. Andra klubboken hör till Klubben och mysteriet i ödehuset och Klubben och ravinens hemlighet.

Tredje Klubboken hör till Klubben och spåren i askan och Klubben och skuggan i fönstret. Uppgifterna i Klubböckerna är av mycket varierad karaktär. Det rör sig bland annat om: - Läsförståelsefrågor - Återberätta händelser ur böckerna - Skriva in det man har fått reda på om medlemmarna i Klubben - Ordförståelse - Språklära, stavning Efter varje avslutat kapitel i Klubboken får eleverna lösa en gåta. Svaret är motivet på ett av de klistermärken som finns i mitten av Klubboken. Längst bak finns en sida Till läraren samt en lista över de moment som ingår i Klubboken. Deckarklubben När barnen i Klubben träffas i klubbhuset tycker de om att lösa kluriga korsord, matematiska problem, gåtor och rebusar. Det gör de i Deckarklubben, ett häfte med många olika uppgifter och med ett innehåll som har anknytning till flera skolämnen förutom svenska. Deckarklubben är ett bredvidmaterial för elever som behöver lite större utmaningar. Eleverna kan arbeta i Deckarklubben helt självständigt eller tillsammans med en kamrat. Deckarklubben kan användas helt fristående i år 4-6, oavsett vilket grundläromedel som används.

Utprövad och prisbelönad Elever i en skola utanför Stockholm har varit med och läst böckerna och haft synpunkter på berättelserna och övningarna i Klubboken. Till och med lässvaga elever har "inte velat sluta läsa". Det finns ett sug i slutet av varje kapitel som gör att det är lätt att få dem att vilja fortsätta. Författare är Lena Hultgren som också har skrivit den populära serien Läsgåvan om Mini för skolår 1-3. Hon är också lärare. Lena fick Svenska Akademiens svensklärarpris år 2000 för att hon med sina texter stimulerar barns läsande. Ny serie av samma författare Efter succén med Klubben har Lena Hultgren nu skrivit en ny serie KOD 45. Om författarna Författare till Klubben är Lena Hultgren, lågstadielärare, som fick Svens

Logga in för att reservera. Klubben och ravinens hemlighet. Bra Izzemizze. klubben. 262049. Kritikerrosade och. Bo Sundström - Kassör. Leas hemlighet. Årets julkalender passar för såväl yngre som äldre. HiFi Klubben hilft dir dabei, dein persönliches Klangerlebnis zu erreichen. Låt dina elever lära känna Axel och hans kompisar.