Flugfällan

Flugfällan
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789113025049
Utgivningsdatum:
2010-10-21
Förlag:

Som ung man, efter att på nära håll ha bevittnat en legendarisk teaterbragd, lämnar Fredrik Sjöberg sitt arbete på Dramaten i Stockholm och bosätter sig på en ö i skärgården.

Efter några år börjar han samla flugor. Blomflugor.

Detta leder slutligen till att han dras in i en gåtfull härva kring en stulen målning av Rembrandt van Rijn.

Flugfällan är en självbiografisk betraktelse över samlandets psykologi, men också ett underhållande försök att förklara varför vissa människor söker sig till öar, även där inga öar finns. Ytterst handlar den dock om ärelystnad och om konsten att begränsa sig i de tusen möjligheternas tid.

Författaren tecknar även ett ömsint porträtt av sin bortglömde landsman, entomologen och globetrottern René Malaise (1892-1978), sobelfarmare på Kamtjatka, intendent vid Naturhistoriska riksmuseet och samlare av dyrbar konst. Den som vill veta något om det läsbara landskapet och dess blomflugor kan här stilla sitt kunskapsbegär. Men framför allt är Flugfällan en roande bok om färgstarka människor och deras passioner. Fredrik Sjöberg (f. 1958), biolog och litteraturkritiker på Svenska Dagbladet, har i flera av sina tidigare böcker utforskat gränslandet mellan kultur och natur. Han är uppvuxen i Västervik och sedan många år bosatt med sin familj på Runmarö i Stockholms skärgård.

Lord of the Hoverflies. SEK 124,00. ) 184614776X (hbk. Flugfällan Fönstret 10 ark/fp. Författaren är biolog han är specialist på insekter och samlar själv på blomflugor men också författare och litteraturkritiker. 'Die Fliegenfalle' / 'Flugfällan', mini book with magnifying glasses, extracts from the novel by Fredrik Sjöberg, with kind support of Moderna Museet and Nya Doxa. Flugfällan består av en klisterremsa som är diskret och genomskinlig och kan lätt döljas bakom krukväxter och gardiner. Why did you leave academics. Flugfälla för fönster Silvalure - SILVALURE | Clas Ohlson Trött på irriterande flugor. View full page. Follow See translation.