Dagen faller mot natten

Dagen faller mot natten
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789186859640
Utgivningsdatum:
2012-11-12

Dagen faller mot natten - det måste framhållas direkt - är fiktion, inte fakta, men det finns gott om inslag i berättelserna som direkt kan knytas till platser och människor i Värmland. Efter 40 år som lärare på olika håll i landet är jag idag vid 78 år ålder alltjämt yrkesverksam, nu som översättare från och till albanska.

Intresset för språk och internationella frågor uppstod genom världsradiolyssning, en hobby jag började med i hemstaden Kristinehamn redan vid 11 års ålder. Dagen faller mot natten - det måste framhållas direkt - är fiktion, inte fakta, men det finns gott om inslag i berättelserna som direkt kan knytas till platser och människor i Värmland.

Efter 40 år som lärare på olika håll i landet är jag idag vid 78 år ålder alltjämt yrkesverksam, nu som översättare från och till albanska. Intresset för språk och internationella frågor uppstod genom världsradiolyssning, en hobby jag började med i hemstaden Kristinehamn redan vid 11 års ålder. Så en märklig omständighet: Förlaget som ger ut boken är inrymt i Vike skola, där jag började min bana som lärare 1957. Skolan lades ner 1959, men att skolhuset fått fortsätta att verka i kulturens tjänst är glädjande - liksom att skolans sista lärare nu får sin bok utgiven just där, ett halvsekel senare! Att det är just i Värmland sådant händer är nog ingen tillfällighet. Paradoxernas, skrönornas och galenskapens Värmland har en särskild plats i vår litteratur, och jag är tacksam över att ha fått lämna ytterligare ett litet bidrag till detta.

Tips till dig som har sömnproblem, sömnsvårigheter eller svårt att sova i allmänhet. Tidens tecken är en sida som belyser världshändelser och profetior. Årsakene til murens fall var det sterke presset fra befolkningen om å innføre.

' I dag har det vært strandrydding, og også hit ut til Elgsnes kom det folk for å rydde.

När hon befanns sig i sin cell natten till söndag den 22 februari 1931, kom Jesus till henne som. alfr = alv) er en strøm av vann som renner gjennom et far i landskapet, på grunn av jordens gravitasjon. Hun er desto flittigere omtalt i senere skrifter, som dikter videre på. Mördabacken, det var ett tag sen och jag har saknat henne. Hva kan vi vite om Maria Magdalena.