I minnets arkiv

I minnets arkiv
Författare:
ISBN:
9789100141318
Utgivningsdatum:
2014-06-17

När Blanca Pereas man lämnar henne för en annan kvinna, som han dessutom väntar barn med;faller Blancas liv samman. Varken arbetet på universitetet eller de två utflugna sönerna förmår hålla henne kvar i Spanien. Hon söker utan närmare eftertanke;ett utlyst projekt i Kalifornien, där hon ska gå igenom det kvarlämnade arkivet efter professor Andrés Fontana.

Till en början verkar det som ett rent rutinarbete, men ju längre ner i materialet hon kommer, desto mer fundersam blir hon. Varför lämnade professorn mot slutet av sitt liv sin forskning om spansk 1900-talslitteratur för att istället bli alltmer besatt av de spanska missionsstationerna i Kalifornien? Och varför visar hans gamla kollega och skyddsling Daniel Carter ett sådant intresse för projektet? Parallellt med Blancas sökande och Andrés Fontanas historia får vi i återblickar följa Daniel Carter under hans första möte med Francotidens Spanien under 1950-talet. Han möter ett land som han har kluvna känslor inför - det fascinerar honom, men konventioner och traditioner tycks stå i vägen för hans möjlighet att skapa sig en framtid där.

En resa i spåren efter en förbjuden författare ställer honom inför ett ödesdigert val. Bit för bit tränger sig det förflutna in i nutiden, och Blanca inser att hennes arbete är mer avgörande än hon först trott. Frågan är vem det är som har mest att vinna. "... lika lätt att sluka som en ask chokladpraliner." Sundsvalls Tidning Översättare: Ulrika Junker Miranda

Kanske känner du redan i början av juni en oro över hur du ska hinna njuta av den stundande semestern. nu till högstbjudande till den som vill fortsätta med att. nu till högstbjudande till den som vill fortsätta med att.

På grund av ändrade omständigheter säljer vi domännamn och portalen tenerife. TÄVLING. tenerife.

På konstperspektiv. Vad är REM. -Jojk är musik men det är också en berättelse, de är sammanflätade med varandra. Här hittar du en del artiklar som jag skrivit genom åren.