Fjorton röster om Elsa Grave

Fjorton röster om Elsa Grave
ISBN:
9789172475090
Utgivningsdatum:
2018-01-01

Elsa Grave debuterade 1943 och gav ut arton diktsamlingar, fem prosaböcker samt skrev ett tiotal teaterpjäser. I första hand var hon lyriker och fick utmärkta recensioner av dåtidens främsta kritiker. Hon var också en efterfrågad uppläsare och bildkonstnär. Nu, till Graves hundraårsjubileum den 18 januari 2018, ger Elsa Grave-sällskapet i samarbete med ellerströms förlag ut Fjorton röster om Elsa Grave. Bokens artiklar handlar både om hennes liv och om hennes verksamhet. Bokens författare är poeter, forskare samt gamla och nya vänner. Elsa Grave (1918-2003), räknas som en av 1900-talets mest betydande svenska lyriker. Som del av fyrtiotalet och dess genombrott för lyrisk modernism blev hon en viktig inspiration för senare generationer av poeter, inte minst kvinnor. Grave arbetade fram en lyrisk stil med en mustig ironi som gör narr av alla heliga kor.

Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt. Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt. Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt. Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt. Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt. Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt.

Vi ägnar oss åt en genomtänkt utgivning av kvalitetslitteratur inom flera genrer, med tydlig betoning på poesi, både svensk och översatt.