Brännvin och rosor

Brännvin och rosor
Författare:
ISBN:
9789100136918
Utgivningsdatum:
2013-12-30

"Telefonsamtalet, som jag hade fruktat i arton års tid, kom kvällen den femtonde februari 1982." Så börjar Alki, en fyrtioårig författare av grekisk härkomst, sin berättelse om fadern, om hans liv och död. Det är Alkis bror som ringer från Aten för att tala om att fadern är mycket sjuk. När Alki kommer till Aten är fadern redan död. Brännvin och rosor är en starkt gripande, alldeles osentimental berättelse med mycken humor, ibland av det burleska slaget. Man möter detta redan i romanens början i skildringen av Cosimo, Alkis maffioso till svärfar, och i en dråplig scen med en kvinnlig kronofogde. Men ett centrum av allvar i berättelsen blir Alkis läsning av ett märkligt dokument som fadern skrivit om sitt dramatiska liv och om släktens historia i Turkiet och Grekland. Brännvin och rosor visar upp Theodor Kallifatides djupa och klara insikter och mästerliga berättarkonst. Omslagsformgivare: Birgitta Emilsson

Vi efterlyster uppgifter om personer som varit, eller är verksamma inom olika områden, och vars alster dyker upp på auktioner, loppmarknader eller finns som fasta.

Benkvarnen | Botgöraren | Den gamle | Den sista sången | Du liv. Det finns basilika med smak av anis, citron och kanel tex. Sjungom så glada till glasens klang vinet det har både heder och rang. Hur många bokstäver innehåller ordet. Vininfo är en nättidning uppsatt i januari 2007 för att reflektera över vad som händer och skrivs på vinfronten. Vininfo är en nättidning uppsatt i januari 2007 för att reflektera över vad som händer och skrivs på vinfronten.

royhallgard. Kul sånger till festen Hitta snapsvisor, vinvisor, ölvisor och andra kul visor och allsånger på: www.

Jag som skriver är livsmedelskemist och sommelier.