Av samma blod

Av samma blod
Antal sidor:
300
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789146230236
Utgivningsdatum:
2016-09-15

"Som journalist rapporterade jag om flyktingtragedier och mänskligt lidande. Jag såg gravstenarna och taggtrådsstängslen, hörde retoriken skruvas upp. Men det finns historier som inte får plats i en nyhetsartikel, en sanning som inte ryms på tidningssidorna. Av samma blod är en thriller om vad som händer när hatet sprider sig och vi låter rädslan ta över." - Tobias Olsson Vem övervakar vem? Höst i Grekland.

Samtidigt som landets gator exploderar i protester mot den allt djupare fattigdomen hittas en svensk polisman ihjälslagen utanför en bordell i gränsstaden Orestiada. Den lokala polisen pekar snabbt ut en prostituerad kvinna som gärningsman och snart är mediedrevet igång. För den rutinerade utrikeskorrespondenten Jonathan Sandler ser det ut som ett rutinuppdrag, men när han börjar ställa obekväma frågor tvingas han inse att inget är vad det verkar i denna bortglömda del av Europa - ett gränsområde präglat av hat och hundraåriga konflikter. Samtidigt i Stockholm. När asyljuristen Livia Köhler får beskedet att hennes pappa mördats kastas hon in i en mörk värld av våld och övergrepp. Oberoende av varandra upptäcker både hon och Jonathan Sandler en konspiration så djup att den kommer att skaka om Europa i dess grundvalar. När mäktiga intressen känner sig hotade skyr de inga medel för att bevara sin hemlighet - en hemlighet som riskerar att slå sönder hela samhället. För vem övervakar egentligen vem - och vem sitter på den verkliga makten? Av samma blod är en spänningsroman som utspelar sig mitt i dagens flyktingkris.

Det är en bok om en nyfascism på framväxt och om en maktelit som sätter allas liv på spel för att få sin vilja igenom, om historiska oförrätter och om en skuld vi inte längre vill se. Tv-rättigheterna har redan innan utgivning sålts till Storbritannien.

Beskrivning av hemorrojdsymtomen. Läk dina inflammationer med EMS eller terapeutiskt ultraljud. Prionelle 28 används som preventivmedel. YTTERNÄS. Använd andningsskydd FFP3 vid nära vård av patienter med smittsam lungtuberkulos och andra. Anemi är ett av de äldsta medicinska tillstånd som definierats, och dess betydelse i den medicinska världen har skiftat genom århundradena. Amerikanska revolutionen var det händelseförlopp under andra hälften av 1700-talet som ledde till att de tretton kolonierna på Nordamerikas östkust uppnådde. Tre.