Mellan vulkaner

Mellan vulkaner
Författare:
ISBN:
9789176979587
Utgivningsdatum:
2017-09-21
Förlag:

Guatemala City 1994. Svenska Malou jobbar för en biståndsorganisation i FN:s regi.

Hennes och maken Johns liv kantas av fester och umgänge med andra européer samt de övre skikten av Guatemalas befolkning.

Den utbredda diskrimineringen och fattigdomen finns i periferin, men de flesta väljer att titta bort. Men Malou skiljer sig från många av de andra och vill se det verkliga Guatemala. Hon får lära känna det genom vännen Lourdes, en mayaindian som mot alla odds blivit läkare. Trots sin önskan att passa in och leva upp till allas förväntningar kan Malou inte förneka fascinationen hon känner inför mystiken i ursprungsbefolkningens spirituella och färgstarka värld. Samtidigt bär hon på en djup osäkerhet om vem hon egentligen är, och när sanningen hotas avslöjas rämnar Malous välordnade fasad och hon drivs in en djup kris. Mellan vulkaner är en gripande berättelse om en annan tid och en annan plats - en plats författaren Kristina Boman brinner för: färgerna, livet, människorna och mötet med kulturen. KRISTINA BOMAN har bott och arbetat i Guatemala i flera år. 2009 var hon med och startade stiftelsen Fundación Progresar som hjälper fattiga mayaindianer. Tillsammans med Leticia Velasquez skrev hon sin romandebut Antes de la Luz som gavs ut på spanska i Guatemala 2010. Idag bor Kristina i Enskede. Hon jobbar som konsult inom bistånd samt med investeringar och skogsskötsel. Mellan vulkaner är hennes första roman på svenska.

En vulkan ser ut som ett berg med brinnande topp. Blandat; Svenska; Språk; Matte; NO; SO; Bild & Musik; Sökhjälp & Källkritik; Blandat Faktabanken.

Efter 54 år. En vulkan ser ut som ett berg med brinnande topp. Under fyra dagar färdas du med båt mellan öar i Komodo Nationalpark. Blandat; Svenska; Språk; Matte; NO; SO; Bild & Musik; Sökhjälp & Källkritik; Blandat Faktabanken. Antarktiska vulkaner kan översvämma Europa 91 hittills okända vulkaner under det antarktiska istäcket kan snart leda till att miljontals kubikkilometer is att. Denna sofistikering i en stad med naturen direkt inpå knutarna gör Reykjavik till ett väldigt. Dessa områden är oftast förknippade med gränserna för de litosfärplattorna. Länkar med frågor och svar. För några år sedan vaknade vulkanen Calbuco i södra Chile.