Cancerland - tur & retur : livet som läkare och patient

Cancerland - tur & retur : livet som läkare och patient
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789174333381
Utgivningsdatum:
2016-08-18
Förlag:

Misstanken besannas - en cancer I början av 2015 står det klart för författaren och läkaren Karin Wahlberg att hon har cancer i ändtarmen. Hon utreds under ett antal veckor då livet hänger i en skör tråd, opereras sedan och är tillbaka i arbetslivet. Nu delar hon med sig av sina sjukdomserfarenheter som ger många tillbakablickar i livet, och sina tankar om livet, det som vi alla håller kärt. I ett antal öppenhjärtiga betraktelser utgår hon både från vad hon själv har gått igenom som patient, men även om livsavgörande skeden av allmängiltig karaktär utifrån sin yrkesroll som läkare. I boken ingår även den tidigare publicerade och uppskattade texten "Döda mammor är knepiga saker", om att som ung flicka själv mista sin mamma i cancer. Cancer i tjock- och ändtarm är - efter prostata- och bröstcancer - den tredje vanligaste cancerformen i Sverige (6 200 drabbas varje år). Det finns ett stort behov av att belysa och berätta om den i vissa avseenden tabubelagda sjukdomen.

Läkaren som själv fick cancer I början av 2015 står det klart för författaren och läkaren Karin. Karin Wahlbergs drabbas, opereras och blir botad från cancer.

pocket, 2017. se. Här delar hon med sig av sina kloka erfarenheter och funderingar kring att vara människa, kvinna – och inte minst – patient. I början av 2015 står det klart för författaren och läkaren Karin Wahlberg att hon har cancer i ändtarmen. Cancerland tur & retur - Livet som läkare och. oavsett om du är patient eller.