Gösta Ekman: farbrorn som inte vill va' stor

Gösta Ekman: farbrorn som inte vill va' stor
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789173435581
Utgivningsdatum:
2014-01-10
Förlag:

"Även den som trodde sig veta allt om Gösta Ekman får en rikare bild i denna generösa biografi." Leif Zern, Dagens Nyheter "Det här är en bok fylld av liv och tankar om livet. Det är bara att läsa, tacka och ta emot. Lysande, Sick Klas!" Nerikes Allehanda "Den är en pärla till biografi, alltigenom högintressant läsning." Kristianstadbladet Gösta Ekman är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare, pappa till odödliga figurer som den snubblande mahatman, Papphammar och Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson. Gösta Ekman inledde sitt yrkesliv som regiassistent till sin far i mitten på femtiotalet. Sedan dess har hans livsvandring påverkats av dem han mött längs vägen, lärt känna och tagit lärdom av.

Han var med och skapade filmhistoria när Ingmar Bergman gjorde Smultronstället. I Svenska Ords stuga i Vitabergsparken sprutade han idéer med Hasse & Tage.

Gösta Ekman: Farbrorn som inte vill va" storbygger på omfattande samtal med Gösta Ekman och intervjuer med hans vänner och kolleger. Boken är rikt illustrerad med bilder ur Gösta Ekmans privata arkiv. Klas Gustafson är född 1950, är journalist och har i uppmärksammade böcker skildrat Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijks, Tage Danielssons, Monica Zetterlunds och Gösta Ekmans liv.

Händelser Mars. 1 juli - Sveriges Radios TV-verksamhet överförs till ett särskilt bolag, Sveriges Television. juli 1939 i Stockholm i Sverige, død 1. [1]Juli. Hans Gösta Gustaf Ekman d. Han fødtes inn i en skuespillerfamilie, som sønn av Hasse Ekman og sønnesønn av Gösta Ekman d. e. e. Han föddes in i en skådespelarfamilj, som son till Hasse Ekman och sonson till Gösta Ekman den äldre. e.