Läget under kontroll

Läget under kontroll
Författare:
ISBN:
9789198143539
Utgivningsdatum:
2014-01-27

Läget under kontroll, det är vad Sven Ahlman, VD i Svenska IOS AB, rapporterar till koncernledningen och är vad han vill höra från alla i ledningsgruppen. På alla nivåer i företaget lär man sig rapportera positivt uppåt. Detta får konsekvenser. 2002 utnämnde Time tre kvinnor till Persons of the Year och därmed kom uttrycket "whistleblower" att användas även på svenska.Coleen Rowley,Cynthia Cooper ochSherron Watkins utnämndes därför att de avslöjat svåra missförhållanden hos respektive FBI, WorldCom och Enron.

Sedan dess har liknande fall dragits fram även i Sverige. En sådan kvinna är huvudpersonen i denna roman som kom ut redan 1985. Ulla Ericson befordras till ledningsgruppen. Är det för att Sven Ahlman vill skylta med det ovanliga steget? Är det för att Ulla aldrig berett överordnade någon obehaglig överraskning? Varför vill inte Sven sedan lyssna på henne när hon slår larm om stämningen i företaget? Romanen utspelas i ett dotterbolag till International Office Systems, ursprungligen Rothstein Sewing Machines i Ohio. Det är tiden just före ordbehandling och mobiltelefoner. Ulla blir mer lojal mot företaget än mot sin chef. En sådan medarbetare dyker upp då och då i alla tider. Det gör också ledare som vill ha läget under kontroll och glömmer utvecklingen. Därför behöver de läsa denna roman om ett svårt problem vid företagsledning.

Workshops and conferences will be announced continously Välkommen till min nya hemsida som är skapad via www. Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik. Vi har även ett stort sortiment begagnade cyklar. Hos oss kan du köpa nya Tunturi-,Action- och Kronancyklar. Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik. Under antiken kallades landet Ariana eller Baktrien. Dagens snöfall med tung blötsnö gör att flera grenar har knäckts och ramlat ner. Förteckning över HFN-kurser år 1996-2017.