Ett vingslag

Ett vingslag
Antal sidor:
252
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789175810072
Utgivningsdatum:
2015-04-20

Nea är född vinger men saknar något som utmärker hennes folk.

Något som visar att hon hör hemma med de andra i Vingerdalen. Hon känner sig annorlunda och håller sig gärna för sig själv. Hon avundas de med vingar, men vet att hennes är på väg. Snart blir hon som de andra. Men är det bara vingar som skiljer henne eller är det något mer? Under en jakt överfalls Nea och hennes far Lok av griffer. Nea blir bortrövad. Lok anklagar sig själv för vad som hänt och drar igång ett stort sökpådrag. Några dolber rör sig i omgivningarna kring Neas försvinnande. En ung dolb agerar instinktivt och räddar henne undan en plågsam död. Trots deras olikheter utvecklar de en djup och lång vänskap. Samtidigt med Neas vistelse hos dolberna får vingerföljet vara med om ett hisnande äventyr i de klippiga bergen. Dessutom beger sig Neas mor Sadia av på ett eget sökande efter dottern när bud från vingerföljet och Lok uteblir. Ovetande om andras oro för hennes varande upplever Nea den bästa tiden i sitt liv. Inte kunde hon ana att hon skulle hitta sig själv bara ett stenkast från sitt hem.

Passa på att besöka hälsingegårdarna under din vistelse. För all del.

Sydafrika 13-14d - Kruger nationalpark, Garden Route och Kapstaden. Under de mer än 500 år som kvarteret funnits har det.

Våra minnesstunder ger er ett tillfälle att reflektera i en annorlunda miljö. Läget är idealiskt med utsikt över Lilla Värtan och Fjäderholmarna. Museet ligger på det tidligere Andersvænge, Rosenkildevej 59, 4200 Slagelse. Middagar med filmvisning fortsätter på Östermalm.

Upplev historiens vingslag i Prins Eugen rum.