De tysta

De tysta
Antal sidor:
294
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789174613483
Utgivningsdatum:
2015-04-14
Förlag:

Med oktobermörkret ruvande utanför rutorna grips den ensamme pensionären Nils-Gabriel Husar av panik. Hotfulla ljud får honom att frukta besök av någon med ont i sinnet, någon som kanske redan hunnit bryta sig in i huset. Och plötsligt hörs en skarp telefonsignal i natten. Berättelsen tar avstamp hemma hos den skräckslagne Husar. Polisen rycker in och finner spår som leder till Lyselska skolan. Sedan dröjer det inte länge förrän brottsutredarna inser att folk med koppling till den kontroversiella läroanstalten kan sväva i direkt livsfara. Efter några års bortavaro är det dags för kriminalarna i den fiktiva storstaden Loviken att ånyo äntra den litterära scenen.

Populära profiler som exempelvis Carina Keller och Stig-Allan Jönsson gör nu efterlängtad come back i den femte fristående delen i serien. BJÖRN HELLBERG är onekligen en mångsysslare av rang - bland annat en av världens främsta tennisexperter, en välkänd radio- och tv-profil och fyrfaldig På spåret-vinnare. Dessutom en flitig och uppskattad författare med ett sextiotal titlar bakom sig. Hans underhållande deckare attraherar ständigt en mycket stor publik. Om De tysta: "På sitt lite stillsamma sätt beskriver [Hellberg] noggrant och initierat människor och miljöer. De tysta är också en berättelse om feghet och maktfullkomlighet.

Något som de allra flesta kan känna igen." Ingeborg Ahlander, Nerikes Allehanda Om Hellbergs tidigare böcker: "Hellberg måste helt enkelt vara en av våra främsta deckarförfattare." Lennart Götesson, Dala-Demokraten "Han är i sanning en av Sveriges mest språkskickliga författare." Jonas Bladh, Sundsvalls Tidning "Det finns inte många svenska deckarförfattare som kan skriva så vardagsnära om livet i en småstad som Björn Hellberg. Hans språk är på en gång lättläst och vårdat, och han har humor." Kerstin Larsson, Nerikes Allehanda

Så här dan före dan kom Caroline precis på att vi glömt att lägga till låten Aldrig mer tystna i låtlistan (Can’t keep. Du hittar oss i anslutning till delikatess- och fiskdiskarna. 03. Det kostar inget extra och finns både i 1. tysta - betydelser och användning av ordet. Tysta Mari är det självklara valet för dig som vill äta en snabb men vällagad lunch. Det kostar inget extra och finns både i 1. KOMMENTAR. Upprop: Hennes röst behövs för att försvara den sekulära rättsstaten Med ett tillåtande klimat i gruppen vågar fler barn prata. På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik.