Blå gryning

Blå gryning
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789100140267
Utgivningsdatum:
2013-12-30

Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna. På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter. När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst. Blå gryning är en klassisk brittisk spänningsroman av högsta klass och den sista, fristående delen i Shetlandskvartetten av Ann Cleeves. Hon har hyllats för sina trovärdiga personteckningar, fantastiska miljöskildringar och originella intriger. Cleeves belönades med prestigefyllda Duncan Lawrie Dagger för bästa engelska kriminalroman för Svart som natten (2007), en bok som också nominerades till Martin Beck Award av Svenska Deckarakademien. "Underbar miljöskildring, chockerande slut." Dagens Nyheter "En smått klaustrofobisk känsla finns i denna pusselgåta à la gammal god Agatha Christie i ovanlig och hänförande miljö." Kristianstadbladet "För alla beundrare av klassiskt skurna kriminalromaner à la Agatha Christie är firade Ann Cleeves ett fynd." Sydsvenskan Översättare: Jan Järnebrand

Another Man Issue 26 Spring / Summer 2018 Cover B: Vincent Gallo. Handla tryggt på jotex. Norden i Skolen er en gratis undervisningsplatform for dig, som er dansklærer og vil styrke undervisningen i nabosprogene dansk norsk og svensk. Väderstationen registrerar kontinuerligt väderdata och presenterar dessa på denna sida. Väderstationen registrerar kontinuerligt väderdata och presenterar dessa på denna sida. se Årets kulörer från LADY Balance Här hoppas jag kunna ge er en inblick i vår nya färgkarta LADY Balance så att ni kan drömma er bort bland olika kulö DÄR ÄNGLAR FÖDS.

Därför kommer lite försenat en länk till min recension av maria Adolfssons suveräna debut felsteg och till ytterligare en debut – brittiska Cara Hunters hemmets trygga vrå här. Nästa morgon har ovädret dragit förbi och fläckar av blå himmel inger förhoppningar om en fin dag.