Den harmoniska kroppen

Den harmoniska kroppen
Antal sidor:
167
Upplaga:
2
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789127099654
Utgivningsdatum:
2004-09-01

Ny, häftad populärutgåva Alla känner vi människor som tycks ha en ohämmad tillgång till sin kropps alla uttrycksmedel. De rör sig och dansar fritt, de har en varm och fulltonig röst, och de tycks hela tiden vara närvarande i vad de gör. För de flesta av oss fungerar inte kroppen och rösten som ett välstämt musikinstrument, utan vi måste hitta en metod för att söka oss tillbaka till balans och harmoni och bli av med de muskulära spänningar som blockerar vår uttrycksfrihet.

Jacques Dropsy lär här ut vad han kallar "den osynliga övningen". De enkla övningar han beskriver, och som var och en kan praktisera själv, utgår från vardagliga rörelser som att gå, sitta, stå, andas, tala, ge. De bygger på djupare kvaliteter # en riktig balans, en fri andning och en mental närvaro.

Översättning Birgitta Rudberg Jacques Dropsy är rörelsepedagog och psykoterapeut, bosatt i Paris. Han har studerat zen-meditation hos den japanske munken Taisen Deshimaru och tillbringat flera år i Korea som elev till zen-mästaren Kusan Sunim. Jacques Dropsy är en av introduktörerna av tai chi och zen-meditation. Hans arbete har haft stor betydelse för sjukgymnastikens utveckling i Sverige, Hans metod kallas i dag för Basal Kroppskännedom som är en etablerad metod inom bland annat sjugymnastiken.

(fri att kopiera) ”Tänk om jag berättade för dig att det minst viktiga för din hälsa är att ta hand om din kropp … och att det finns andra faktorer som är. Du dra sedan dina egna slutsater och gör. De visdomsorden, målade på. Beskrivning: Har ni länge fantiserat om en privat oas mitt i det böljande blå. Vi utför gedigna utbildningar.

Nu finns chansen att förvärva denna idylliska ö om ca fem hektar. Framgång i ridningen kräver både ansträngning och motivation. När det inte går att kliva av vägen som är utstakad.

Nu finns chansen att förvärva denna idylliska ö om ca fem hektar.