Bränd himmel

Bränd himmel
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789175234625
Utgivningsdatum:
2015-08-19
Förlag:

Rachel Jenner, fotograf och ensamstående mamma, låter sin åttaårige son Ben springa före till en repgunga när de är ute i skogen en söndag eftermiddag. Ben är utom synhåll bara en kort, kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.

Allt blir svart. Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra eftermiddagen? Och finns det fortfarande en chans att hitta Ben vid liv? Utredningen tilldelas kriminalkommissarie James Clemo, som lägger ner all sin tid och kraft på det medieuppmärksammade, prestigefyllda fallet. Men i takt med att ledtrådar rinner ut i sanden, lögner kommer fram i ljuset och chockerande hemligheter avslöjas, blir läget allt mer desperat för alla inblandade. Fångad mellan den förkrossande oron över sin son, trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten, inser Rachel att det inte finns en enda person hon kan lita på. Bränd himmel är en mästerligt konstruerad psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet får de mest fruktansvärda konsekvenser och om hur allmänheten fäller sin obönhörliga dom.

m. Vinterbild från Lennsjö tagen från Svingens. Förberättelser är en samling med tjugoen korta berättelser som publicerades 1962, sent i författarskapet.

Böcker är bäst på pocket. Brandkatastrofen kommer att prägla Göteborg för alltid. Böcker är bäst på pocket. Idag har vi publicerat närmare 300 titlar, med en utgivningstakt på cirka 25 nya böcker om året. En mysig ljussättning gör mycket till ett rum. Hej alla cancerkompisar.