Öppen eld

Öppen eld
Antal sidor:
534
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789197930833
Utgivningsdatum:
2013-10-16
Förlag:

En man påträffas död i ett skogsparti i Ensta, Stockholm. Att mannen är mördad råder det inga tvivel om, men det är inte det som chockar poliserna och rättsläkaren på plats. Förövaren har klippt av två av offrets fingrar och sedan rengjort och plåstrat om kroppen på ett pedantiskt sätt. Det makabra mordet får kriminalkommissarie Folke Roselius att lägga pannan i djupa veck. Det är något bekant över brutaliteten. I Söderhamn har någon uppmärksammat en bil på en enslig skogsväg och rapporterat till polisen att det tycks vara något skumt på gång vid bilen.

Kollegorna Marianne och Gösta får till uppgift att åka ut till platsen. De åker ut i tron om att de har att göra med en övergiven bil, intet ont anande om att de snart kommer att tvingas öppna eld, något som kommer att förändra deras liv för alltid.

Du är välkommen hit. Smakerna blommar ut där elden och röken tillför ytterligare en smakdimension. Balingsholm kursgård och konferens Stockholm med sin närhet till storstaden är ett utmärkt alternativ för möten och konferenser liksom för fest och högtid. Något människan gjort sen tidens begynnelse. En öppen spis smälter in i ditt hem och skapar känslan av något mer – ombonad trivsel. Människan och hennes förfäder har byggt eldstäder i hundratusentals år.

De vanligaste bostadsbränderna hänger ihop med att vi lagar mat eller använder husets eldstad, till exempel kamin och öppen spis. se En gammal äppelgård vid vägs ände. Förläng höstkvällarna, värm upp uterummet eller den inglasade balkongen med en elektrisk öppen spis.