Varumärkessamarbeten

Varumärkessamarbeten
Antal sidor:
251
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789147098712
Utgivningsdatum:
2013-01-18
Förlag:

Synen på varumärkessamarbeten har förändrats. Det som för tio år sedan sågs som en marknadsföringstaktik har idag blivit ett etablerat strategiverktyg i varumärkets totala portföljstrategi.

Samarbeten ses idag ofta som en snabbare väg till marknaden och som ett alternativ till direkta varumärkesutvidgningar. I takt med att företagen etablerat en öppnare och mer dynamisk syn på varumärkessamarbeten i praktiken behövs också mer robusta modeller och tankar som kan vägleda smarta och hållbara varumärkessamarbeten. Det behövs också en bättre överblick över risker och möjligheter med samarbeten generellt. Det är sant att samarbeten kan stärka ett varumärke - men ett samarbete kan också sänka ett varumärke. Läs mer Varumärkessamarbeten tar ett helhetsgrepp på området. Boken innehåller bland annat: • Framväxten av och synen på varumärkessamarbeten. • Olika typer av varumärkessamarbeten. • Genomgång av fyra olika strategier för varumärkessamarbeten: reaching in, reaching up, reaching out och reaching beyond. • Kopplingen mellan portföljstrategier och varumärkessamarbeten. • Tydliga exempel och minicase från affärsverkligheten illustrerar olika samarbeten. Om författarna Henrik Uggla är docent i Brand Portfolio Management vid avdelningen för industriell marknadsföring på KTH och internationellt verksam som föreläsare och varumärkesstrateg. Henrik har på Liber tidigare publicerat bland annat: Organisation av varumärken, Affärsutveckling genom varumärket och Varumärkesarkitektur. Henriks forskning är globalt publicerad i vetenskapliga tidskrifter som The Journal of Brand Management, European Journal of Marketing och The Indian Journal of Brand Management.

När Liseberg är stängt för allmänheten, öppnar vi gärna upp för dig och ditt företag.

Hos oss på Blixten & Co hittar du Sveriges artistelit inom musik, show och humor. Den här sekretesspolicyn gäller för Microsofts Skype för företag-produkter och -tjänster, vilket omfattar Skype för företag-servern, Skype för företag. Arbetsgrupp: Abby Priest – Pontus Widell, Creative Abby Priest. Uppdragsgivare: Adobe. Här hittar du dagens program och kommande evenemang. Att hitta underhållning i Göteborg är inte svårt med Nordens största nöjespark mitt i stan. The Original Brushes of Edvard Munch. The Original Brushes of Edvard Munch.