Kina för nyfikna

Kina för nyfikna
Antal sidor:
215
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789150109306
Utgivningsdatum:
2008-05-01
Förlag:

Hur många kineser krävs för att räkna alla kineser? * Är det läge att åka till Kina och starta företag nu? * Är Kina ett kapitalistiskt land? * Vad handlade Falun gong-kontroversen om? Kina har alltid fascinerat omvärlden. Idag är intresset för Mittens rike större än någonsin. Landet har genomgått en explosionsartad förändring sedan kommunistpartiets misslyckanden. Omvärlden ser på Kinas snabba förvandling med fascination, men också med oro inför det som håller på att växa till en global supermakt. En supermakt som på allvar så småningom kan komma att utmana USA. Framtida generationer kanske kommer att tala om detta århundrade som Kinas århundrade.

Den här boken fungerar som en kort introduktion till dagens Kina. Den belyser på ett mycket konkret och handfast sätt en rad olika frågor och ämnen, framförallt den enorma ekonomiska utvecklingen som radikalt förändrat samhället, på ett konkret och mycket underhållande sätt.

Där anläggs en tuff utmaning för supercrossförare som suktar efter att bli skandinavisk. Alfabeta ger ut ca 60-70 nya titlar per år och är ett. Nu körs jordmassorna in i Malmö arena. För att ytterligare bekräfta banden med sin hembygd presenterade Uno sin morbror, Evert Nilsson, 92 år. Många kände igen personerna på bilderna, såväl som årtal och färger på tröjor m. Roadtrip genom Valencia, Murcia, Andalusien och Portugal – del 1. Hej. Klicka här för att visa alla [hits] träffar. bemästrade dock situation förnämligt så trots inställd flyg etc. Kungafamiljens dagliga uppdrag utgörs av både externa och interna programpunkter.