Korstågen : européer i heligt krig under 500 år

Korstågen : européer i heligt krig under 500 år
Antal sidor:
399
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789175043135
Utgivningsdatum:
2017-03-06
Förlag:

Korstågen är den största militära aktionen i Västeuropas historia. De inleddes för nära tusen år sedan och varade i över fem hundra år. Korstågen samlade européerna kring idén om det nödvändiga och rättfärdiga kriget, en föreställning som lever kvar än idag. Boken är en kunskapsrik och livfull inblick i historien om denna rörelse som började med erövringen av Jerusalem. Under de följande århundradena förde de europeiska furstarna en lång rad krig i Mellanöstern, men också på den iberiska halvön och i Östersjöområdet.

De religiöst sanktionerade fälttågen gav upphov till den oförsonliga bilden av islam som kättersk och våldsam, men också till de första vetenskapliga studierna i Europa av islam som religion. Boken är den första skandinaviska översikten över alla medeltida korståg. Kurt Villads Jensen är professor i historia, nu verksam vid Stockholms universitet.

[1] [2] [3] Det betraktas allmänt som en form av rasism.

[1] [2] [3] Det betraktas allmänt som en form av rasism. [1] [2] [3] Det betraktas allmänt som en form av rasism.

Man samlades först för att höra föredrag av. Föreningen Clios vänner bildades år 1987 som en gymnasieförening för historiskt intresserade. [1] [2] [3] Det betraktas allmänt som en form av rasism. Antisemitism är fientlighet, fördomar eller diskriminering mot judar. Antisemitism är fientlighet, fördomar eller diskriminering mot judar. Man samlades först för att höra föredrag av.