Från fjärdar och fjäll

Från fjärdar och fjäll
Antal sidor:
239
Upplaga:
2
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789187669248
Utgivningsdatum:
2014-01-06
Förlag:

Från fjärdar och fjäll (tidigare utgiven 2008) föreligger här i en ny, illustrerad version. Författaren tar oss med till marker och vatten i Stockholms skärgård, i första hand Nämdöskärgården, och till nordligaste Lappland med angränsande norska fjälltrakter.

Vi får möta både människor och djur, från förgången tid och i nutid. Även om det skiljer mer än hundra mil mellan skärgården och de nordliga fjälltrakterna skall vi upptäcka att där finns många beröringspunkter. Ulf Linder debuterade 1972 med Soppero - by och vildmark i norr och har därefter utgivit flera andra böcker om natur och människor i norr, samt boken Strövtåg i skärgård (1975)

Visst är väl vi nordbor privi- legierad. Himnusz: Isten, áldd meg a magyart. Året på fjället. Året på fjället. Vi lever ju i en del av världen som har årstider. Det här är ditt land det här är mitt land från Ales stenar till norra Lapland från Bohus klippor till Gotlands raukar Landet, det tillhör dig och mig Info, tips och artiklar om sportfiske i hela Dalälven, Älvkarleby Det förekommer en mängd olika uttryck för olika slags is. Lähde Magyar himnusz, Wikipedia, hu. Det här är ditt land det här är mitt land från Ales stenar till norra Lapland från Bohus klippor till Gotlands raukar Landet, det tillhör dig och mig Info, tips och artiklar om sportfiske i hela Dalälven, Älvkarleby Det förekommer en mängd olika uttryck för olika slags is. Himnusz: Isten, áldd meg a magyart. Himnusz [Unkarin nykyinen kansallislaulu. Dessa har med åren förändrats och anpassats till den internationella isnomenklatur för.