Titta, hon kryper

Titta, hon kryper
Författare:
ISBN:
9789146223566
Utgivningsdatum:
2012-09-10

Catrin botar sin ensamhet med hjälp av vin och fantasier om att kyparen på hennes kvarterskrog älskar bara henne. En tonårstjej leker vuxen med sin pojkvän men blir sedd först av en man som dör i en flygolycka. En kvinna blir tillslut så fylld av ord att hon inte längre kan hålla sig upprätt. Hon måste krypa längs golvet i sin lägenhet. Novellerna i Titta, hon kryper har samtliga en kvinna i huvudrollen. Johanna Ekström beskriver en tillvaro där mänskliga relationer balanserar på en skör gräns mellan ljus och mörker.

På ena sidan är saker vad de synes vara, människor gör sig förstådda, känslor kan benämnas med rätt sorts ord. På den andra sidan öppnas oväntade schakt av ensamhet. Marken blir farlig att beträda. I varje möte riskerar man att bli förrådd. I varje begynnelse finns början till ett slut. Och döden lurar mitt i solens sken. Med sitt poetiska och exakta språk målar Johanna Ekström upp det kärleksfulla och ömsinta i människors möten lika träffsäkert som det obehagliga, det våldsamma och det besatta. Johanna Ekström, född 1970, har publicerat diktsamlingar, novellsamlingar och romanen Avskedsstafetten. Hon är även verksam som konstnär. Omslagsformgivare: Niclas Sellebråten

00-18.

Blivande svärmor Detta är berättelsen om hur jag träffade min blivande svärmor. Ungt - Lina är 16 år. Fredag, ca 13. För min älskade 2007-01-16 Kryssning. För min älskade 2007-01-16 Kryssning. Hon är blond, blåögd, har tämligen stora bröst, fin röv, smal midja och rakad fitta.

Du är, som alltid fräsch, nyrakad och luktar gott. 00. Jag heter Jakob och var 14 nästan 15 år gammal när denna historia började.