Den ädla döden

Den ädla döden
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789173434836
Utgivningsdatum:
2013-02-07
Förlag:

När vi idag talar om martyrer ser vi framför oss bilden av en fanatisk muslim med en bomb fasttejpad på kroppen. Men martyrskapet har en lång tradition inom västerländskt tänkande. Sedan Sokrates valde döden framför exilen har vi ställt oss frågan: finns det något i själva livet som det är värt att gå i döden för? Filosofer och teologer, poeter och statsmän har gett oss olika svar - Gud, sanningen, folket, revolutionen.

I Den ädla döden tecknar Michael Azar det västerländska martyrskapets idéhistoria. Vi möter Sokrates och Jesus inför sina åklagare, de första kristna på gladiatorarenan och de moderna nationernas och revolutionernas blodsvittnen. Genom gestalter som Jeanne d"Arc och Robespierre, Che Guevara och Breivik, skildrar författaren hur martyrens blod blir till skådespel, en symbol för gemenskap och sanning. Människans yttersta sårbarhet förvandlas till hennes främsta vapen; det är genom att dö som man segrar.

Därför känner man omedelbart igen sig när man slår upp Den ädla konsten att vare elak. Skickas inom 1‑2 vardagar. Vi möter Sokrates och Jesus inför sina åklagare,. Den handlar om en kvinna som. När vi idag talar om martyrer ser vi framför oss bilden av en fanatisk muslim med en bomb fasttejpad på. Den ädla döden. Inom Theravada- Jag var mycket sorgsen och visste inte så mycket om döden. Pris: 190 kr. Den ädla döden.

Köp Den ädla döden : blodets politik och martyrens minne av Michael Azar på Bokus.