Vår tids största utmaningar

Vår tids största utmaningar
Antal sidor:
111
Upplaga:
2
Författare:
ISBN:
9789170921575
Utgivningsdatum:
2010-08-31
Förlag:

Världen har genomgått en exempellös förvandling de senaste hundra åren. Men befolkningsexplosionen, den oerhört snabba utvecklingen av vetenskap och teknik, liksom den förändrade livsstilen i industriländerna har också skapat stora problem och obalanser. László Szombatfalvy, som blev ett välkänt namn på den svenska aktiemarknaden på 1970-talet, pekar på bristen på riskvärdering när det gäller de globala problem som nu stundar. De risker som mänskligheten accepterar när det gäller de hot som vi står inför är många gånger större än de vi skulle acceptera inom andra områden som exempelvis inom biltrafiken eller trafikflyget. I Vår tids största utmaningar identifierar, analyserar och riskvärderar författaren fyra megahot som mänskligheten står inför miljöförstöringen, klimatförändringen, det politiska våldet och fattigdomen. Han skissar också på möjligheter att bemästra hoten eller åtminstone minimera riskerna. Det är den andra reviderade utgåvan av boken!

Hej hopp här har vi honom, vår nya grymma Art Director Jonas. De beslut vi tar nu är avgörande för planeten och kommande generationer. Tillståndet för miljön är riktigt allvarligt. Quesada är en obunden finansiellt aktör som berikar framtidsbyggares liv.

Trotsa vildmarken Brené Brown 2018, Inbunden I den uppskattade sociologen Brené Browns fjärde bok på svenska, Trotsa vildmarken, tar hon sig an det aktuella och viktiga ämnet kring tillhörighet och vår tids ökade polarisering. Från Falkenberg via Mali, Kapstaden och Hyper Island tog sig denna formstarka man in på Pool. Inför valet 2018 så vill vi att alla partier inser vikten av att Sverige fortsätter stå upp för en feministisk utrikespolitik. av Johansson Anders L. Vi vill öka takten för att Sverige ska bli ett fossilfritt välfärdsland. 04.