Avskedsfesten

Avskedsfesten
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789176512593
Utgivningsdatum:
2016-09-08
Förlag:

"Det är så att vi ska skilja oss." Anna Fredriksson är en mästare på att skildra verkligheten så som den är.

Nu är hon tillbaka med ännu en roman som skrapar på det såriga i våra nära relationer. Rebecca och hennes man Jacob har fattat beslutet att skilja sig.

Det är inget dramatiskt. Passionen har tagit slut och kärleken har ersatts av vänskap. Men när de berättar nyheten för sina bästa vänner på den traditionsenliga, årliga svamphelgen, är det som om en bomb briserar.

De har varit gifta i tjugofyra år och ingen har märkt av några problem. Vännerna reagerar oerhört starkt, var och en på sitt sätt, trots att Rebecca uppmanar dem att se på helgen som en spontan avskedsfest av det som varit och samtidigt början på något nytt och spännande. Hon vill visa att en separation inte behöver vara någon katastrof.

Självklart ska alla fortsätta umgås, precis som vanligt. Men efter skilsmässan blir ingenting som Rebecca har tänkt sig. Kontakten med kompisgänget blir allt sämre och Rebecca tvingas inse att som singel är man inte längre välkommen till parmiddagarna. Avskedsfesten är en roman om att bryta upp från ett långt äktenskap och behöva orientera sig i en okänd värld. Om hur man sakta skapar sig en ny identitet mitt i livet. "Anna Fredriksson separerade själv för några år sedan, efter ett långt äktenskap. Här har hon öst ur sina personliga erfarenheter, som också blir väldigt allmängiltiga. Igenkänningsgraden är stark ... Kloka, fina formuleringar om vänner som försvinner och tomhet. Men också om att kunna se ensamhet som eget utrymme. En roman om lättnaden över en lycklig skilsmässa och sorgen över det förlorade. Bra trösteläsning för alla som vill vidare i livet." Tara "Anna Fredriksson är en mästare på att skildra människors vardag, i glädje och sorg, så att man känner igen sig. ... Avskedsfesten är underhållning och spänning i ett, med en rejäl dos välkommen realism." Norran Formgivare: Eva Lindeberg

Efter två år med manliga julvärdar i SVT är det dags för en kvinna enligt ett spelbolag. Tid att plussa på Ok, så du har Viaplay men kan inte hitta guldkornen. Tid att plussa på Ok, så du har Viaplay men kan inte hitta guldkornen. PLUS Dagens bästa spel söndag den 6 maj: Med sportspel och trav I går var det tid för mitt andra långpass. Lugn. Efter två år med manliga julvärdar i SVT är det dags för en kvinna enligt ett spelbolag. Efter två år med manliga julvärdar i SVT är det dags för en kvinna enligt ett spelbolag. Efter två år med manliga julvärdar i SVT är det dags för en kvinna enligt ett spelbolag. Inkompetens eller motvilja. Inkompetens eller motvilja. Lugn.