Lettland berättar : Människomuseet

Lettland berättar : Människomuseet
Antal sidor:
264
Kategori:
ISBN:
9789185133949
Utgivningsdatum:
2008-09-24

Dagens litterära Lettland presenteras i fjorton suveräna noveller. De äldsta av antologins författare Martins Zelmenis, Andra Neiburga och Gundega Repe hör till den uppkäftiga generation som gav lettisk litteratur en nytändning i slutet av åttiotalet.

De yngsta Gundars Ignats och Inga olude debuterade så sent som i fjol. Om det finns något gemensamt för denna antologis författare är det en sorts återgång, via nittiotalets postmodernism, till en ny sorts realism som inte har något gemensamt med den gamla socialrealismen och som inte är främmande för det absurda, magiska eller metaforiska.

Det är författare som inte enbart söker sin samtid, utan som också försöker att återerövra det nyligen förflutna. "En solklar fyra." - Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Bokförlaget Tranan gav ut sin första bok 1992, och var från början inriktat på asiatisk litteratur. En man som kan skriva dödar en dag en namnlös arab — lite som om han hängt av honom på en krok innan. Om Tranan. Bokförlaget Tranan gav ut sin första bok 1992, och var från början inriktat på asiatisk litteratur. Bokförlaget Tranan gav ut sin första bok 1992, och var från början inriktat på asiatisk litteratur. ”Jag ska summera innan jag berättar historien i detalj. Om Tranan. Idag har vi publicerat närmare 300 titlar, med en.