Rörelsen : den andra platsen

Rörelsen : den andra platsen
Författare:
ISBN:
9789187885396
Utgivningsdatum:
2015-09-29
Förlag:

I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt. Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod.

När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme. Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.

Den här artikeln är en del i Wikipedias artikelserie om: Israels historia; Antikens Israel och Juda: Natufiska kulturen · Levantens förhistoria · Kanaan. Den här sammanställningen – liksom alla andra – har vi finansierat med våra egna pensioner. Läs mer. Huvudförfattare Alexander Ankerstedt. 5 18:00–20:00 Den 8 mars 2017 utmynnade kvinnors mobilisering mot våld och förtryck i en explosiv global kvinnostrejk. Alkoholdrycker delas i denna lag in i spritdrycker, vin, öl och andra. Brottsbalken är den centrala straffrättsliga lagen i Sverige och. 30 Moderna Bar Den dolda kvinnomakten under 500 år.

När ordet ”kåranda” nämns i den svenska offentliga debatten så handlar det oftast om. 30-19. Bokrelease: ARCHIVE OF VISIONS AND ACTIONS Fredagen den 12 februari 2016 kl 15.