Polsk-ryskt krig under rödvit flagga

Polsk-ryskt krig under rödvit flagga
Antal sidor:
237
Författare:
ISBN:
9789100174293
Utgivningsdatum:
2018-04-06

Silny och hans gäng - Magda, Angela, Arleta, Natasza, Kasper och Lewy - är tonåringar i en liten stad i Polen under den vilda kapitalismens tid, från början dömda att leva på arbetslöshetsunderstöd. De driver runt i jakt på droger och kickar. Dagen före och under "En ryssfri dag", en karnevalisk folkfest som innebär början på ett "krig" mellan ryska gatuförsäljare och lokala polska affärsidkare, trappas våldet upp och språket briserar. I den lilla stadens mikrokosmos, som bryts genom tonårsgängets narkotikarus, kolliderar rysk imperialism med polsk nationalism, hyperliberalism och gränslös handel med provinsiell inskränkthet och beredskap för hat och våld, modernitet med barbari.

Roxane Gay har doktorerat i retorik och teknisk kommunikation och skriver återkommande i bland annat The New York Times. Roxane Gay har doktorerat i retorik och teknisk kommunikation och skriver återkommande i bland annat The New York Times.

Roxane Gay.

Roxane Gay. Hon slog igenom med. Hon slog igenom med. Roxane Gay. Roxane Gay har doktorerat i retorik och teknisk kommunikation och skriver återkommande i bland annat The New York Times.