Praktisk gastronomi Drycker på restaurang

Praktisk gastronomi Drycker på restaurang
Antal sidor:
272
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789147092468
Utgivningsdatum:
2009-03-09
Förlag:

Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker. Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi - drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).

Läs mer Utmärkande drag - Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista - Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.

Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista. Lärarhandledning Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och - livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0). Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi - drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar. Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013). Om författarna Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.

Det blev på så sätt även en av de viktigaste. Har haft de en Termin. På återseende igen 2019. Historia. Säljer mina böcker h2000 praktisk marknadsföring 1, inköp 1, Servicekunskap och branschkunskap för 300 kr st. Här ligger Australiens och Nya Zeelands höjdpunkter. I senaste numret Magasin Grön (som du hittar bland annat på Max-restauranger) skriver jag ett reportage om relationsmat i allmänhet, Rekoringar i synnerhet och. Lär dig mer om grekisk gastronomi, språk, kultur och historia under två sköna veckor i Tolo KOSTDAGARNA 2018, 22-23 MARS I GÖTEBORG. Här ligger Australiens och Nya Zeelands höjdpunkter. 25 medverkande fördelade över närmare 20 programpunkter, 2 scener, 45 … Följ med till andra sidan jorden på en enastående kombination av exklusiv kryssning och klassisk rundresa. Säljer mina böcker h2000 praktisk marknadsföring 1, inköp 1, Servicekunskap och branschkunskap för 300 kr st.