Barn, mat och måltider

Barn, mat och måltider
Upplaga:
1
Kategori:
ISBN:
9789140691125
Utgivningsdatum:
2015-11-18

Vi kan inte överleva utan mat, men maten spelar också en viktig roll socialt och psykologiskt. Inte minst gäller detta för barn. Med maten som utgångspunkt kan många frågor som barn möter i sin vardag diskuteras. Barn, mat och måltider bidrar till det professionella arbetet med barn och mat och visar på ämnets komplexitet, framför allt på de möjligheter maten för med sig i arbetet med barn. Författarna studerar mat ur många olika perspektiv. Boken ger en inblick i barns smakvärld och hur smakpreferenser utvecklas och påverkas. Problem med övervikt och fetma belyses utifrån aktuell forskning och diskussioner kring förebyggande åtgärder. Matens roll i förskolan diskuteras ur både ett historiskt perspektiv och ett nutidsperspektiv. Begrepp som pedagogisk måltid lyfts fram och därmed också måltidens möjligheter när det gäller kunskap om mat, men också kunskap inom en mängd andra områden, till exempel språk, matematik, geografi och miljö. Författarna tar också upp barns perspektiv på mat och måltider samt barns kunskap om mat och olika didaktiska frågor. Boken är en omfattande bearbetning av den danska boken Børn, ernæring og måltider. Den har också kompletterats med ett antal nyskrivna kapitel av de svenska forskarna Karin Hjälmeskog och Hanna Sepp. Jette Benn, fil.dr, har en master i näringsvetenskap och är lektor vid Aarhus Universitet. Karin Hjälmeskog är docent i didaktik vid Uppsala universitet. Översättning Birgitta Önnerfält

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Turistgården är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka Norrköping med omnejd. Alvesta kommun använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats.

Föreningen MatVärden arbetar för att du som bor i Gävleborg eller besöker vår region ska kunna ta del av den mat och dryck som. Ombord på våra flygplan finns mat och dryck, shopping, Wi-Fi och underhållning för barn och vuxna men kan vara kopplat till destination och reseklass. Malta, likt alla medelhavsländer, erbjuder ett brett utbud av mat och dryck. se - Jämför alla matkassar och kampanjer.

Genom att klicka på 'Jag accepterar-knappen' samtycker du till att. Här finns all information för att jämföra, välja och köpa din mat på nätet - färdigkomponerad eller.

Matkasse. Nedan följer en del viktig information om resor med barn för att göra din resa så smidig.