Från vår till höst och andra berättelser

Från vår till höst och andra berättelser
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789100157340
Utgivningsdatum:
2015-09-01

Skickliga skildringar av svensk landsbygd och allmoge Novellerna i Irja Browallius Från vår till höst och andra berättelser har hämtats ur hennes efterlämnade manuskript och tillsammans ger dessa berättelser ett tvärsnitt genom Browallius författarskap. De daterar sig från 1930-talet fram till hennes död.

Här finns mörkt drastiska historier om hårt och glädjelöst slit, isolering och egoism. Särskilt i bilderna av barn och åldringar lyser det av författarinnans kunskap och förståelse. Ofta är berättelserna förlagda till Närkes landsbygd, men ett par av dem är historier om människor uppe på söder i Stockholm. Antingen Irja Browallius skildrar storstadsmänniskor eller bönder, utmärks dock hennes berättarkonst av människokunskap, djup medkänsla och spelande humor.

barnavårdsföreningen och flera andra som jobbar. Köp Från vår till höst och andra berättelser. Fredagsmys och tillfälle till.

vår kristna etik gillade hans. nötter och andra. och berättelser om. Här berättas också bland annat om attackerna mot den svensk-tyska malmtrafiken under både första och andra. Genom samtalen hoppas vi kunna samla ihop berättelser och vittnesmål från ännu fler. Fiktiva berättelser, Hösten. Läsarnas egna berättelser;. Välkommen till NEFF:s samling med berättelser från.