En ängel i min ryggsäck

En ängel i min ryggsäck
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789186861483
Utgivningsdatum:
2015-08-10

När mormor dör blir Noah så ledsen att han inte vet hur han ska orka någonting. Han äter inte. Han sover inte. Så drömmer han en märklig dröm, och morgonen efter upptäcker han något konstigt i sin ryggsäck. Där står en liten varelse, inte högre än en hand...

"Döden är ett ämne som vi människor väljer att närma oss på många olika sätt. Det finns oräkneliga frågor och teorier om vad döden egentligen är och ingen vet svaret. Anette Skåhlberg skriver om hur det verkliga livet, så som vi upplever det, ibland kan ställas inför det oförklarliga, det omöjliga.

Myter och legender möter realism, en spännande korsbefruktning som vi nog aldrig kan få riktigt nog av i litteraturen.Jag tycker mycket om En ängel i min ryggsäck. Den är varsamt skriven utan att linda in något. Det gör ont att läsa den för sorg kan vara som en bruten arm eller huvudvärk fast djupare, sorgen måste också läkas och det tar tid. Det får ta den tid det behöver och kan inte skyndas på, bara tillfälligt dövas men det hjälper ju aldrig.Noah tar ut sina känslor. Han är arg, ledsen, sviken, fundersam, allt på en gång. Och när han ställs inför det övernaturliga reagerar han som vilken präglad västerlänning som helst; med intränad skepsis.

Men han har också barnets öppenhet och modet att våga närma sig det okända." /Tidningen Kulturen

Hade inte tänkt skriva, bara springa och njuta, utan en tanke på en story och tillhörande fotografier. Jag får ett brev från CSN och öppnar det, viss om att det är årets inbetalningar som det handlar om. I mer än 60 år har vi jobbat för att skapa en bättre vardag för de många människorna. Läs Mer Presenttips Här hittar du presenttips. Jag får ett brev från CSN och öppnar det, viss om att det är årets inbetalningar som det handlar om. Läs Mer Presenttips Här hittar du presenttips. Roliga presenter till både killar och tjejer, vuxna som barn. Kristin är konstnär och utbildad på Konstfack, men med en bakgrund inom textil och klädskapande från Sätergläntan … Blandade tankar. Konstprojektet handlar om att uppmärksamma och undersöka den kunskap som krävs för att skapa kläder.