Väckelse

Väckelse
Antal sidor:
406
Författare:
ISBN:
9789100146337
Utgivningsdatum:
2015-08-17

"...läsvärd och vacker sorgesång..." DN New England, tidigt 60-tal. Sexårige Jamie Morton leker på gården när en skugga faller över honom och en man i svart kavaj tornar upp sig mot himlen. Det är första gången Jamie träffar pastor Charles Jacobs - ett möte som kommer att prägla hans liv. Med sin vänliga fru och livlige son blir den unge nyinflyttade pastorn genast omtyckt i staden. Jacobs är inte bara hängiven sitt prästerliga kall, han drivs också av en hemlig besatthet av elektriska experiment. Jamie delar hans fascination och mellan dem båda knyts ett särskilt band. Men när tragedin drabbar Jacobs familj slås idyllen i spillror. Övertygad om att Guds existens är en omöjlighet chockar pastorn samhället i grunden och tvingas lämna staden.

Charles Jacobs skugga kommer dock inte att lämna Jamie. Den bara mörknar med åren. När de båda möts igen är Jamie i trettioårsåldern, en heroinmissbrukande musiker som befinner sig i fritt fall. Återigen får Jacobs Jamies liv att ändra riktning, och återigen dras han in i den allt mer maniske före detta pastorns försök att väcka liv i universums dolda krafter. Krafter som kan hela, men också skada. I samma anda som H.

P. Lovecrafts och Edgar Allan Poes skräckberättelser ställer Stephen Kings Väckelse den skrämmande frågan om vad som väntar på andra sidan döden.

Det är en mörk roman om den största fasan av alla: att förlora dem man älskar.

"'Väckelse' är en förvånansvärt läsvärd och vacker sorgesång, eller kanske snarare ett ångestskri, från en författare som till slut har lyckats förena sina båda sidor: övertygelsen om att det finns en stor godhet, och skräcken för att monstren kanske vinner till slut." Dagens Nyheter

1819 års psalmbok. Franzén. 00: Repris. 19 maj 20. Nåden är något som är mångfasetterat men. Det här är det sjunde avsnittet i en. Bibelfrågor, kristen tro och frälsning – ställ dina frågor och få svar på denna kristna site. De främsta psalmdiktarna var J. 19 maj 20. Uppslagsordet Brödraförsamlingen omdirigeras hit, för anabapitstsamfundet se Brödraförsamlingen (anabaptister). Ange din e-postadress här så får du ett mail varje gång en nyhet publiceras på infokorea.