Mystiska skolan. Anden i glaset

Mystiska skolan. Anden i glaset
Antal sidor:
60
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789163876622
Utgivningsdatum:
2014-10-01
Förlag:

Spöken, magi och lättläst i härligt spännande skola! Följ med till skolan där porten gnisslar, det finns spindelväv i fönstren och man hör väsande andetag i korridoren. Lättläst, rysmysigt och lagom läskigt i Katarina Genars serie för nybörjarläsare. Filmiskt och magiskt illustrerat av Alexander Jansson. Greta och Malte går i ettan. Deras skola är jättegammal. Ibland händer det mystiska saker där. Det är gamla lärare och elever som spökar! Men de visar sig inte för vem som helst.

Och speciellt inte för Sally i trean, verkar det som, fast hon så gärna vill ... I dag vill Sally prova att göra "Anden i glaset" i källaren. Men Greta och Malte tvekar. Kontakta andar - i källaren - som är absolut förbjudet område! Då kan ju vad som helst hända ... Anden i glaset är den andra helt fristående delen i serien "Mystiska skolan". Läs också: Svarta madam. "Det finns skolor som man gärna skulle besöka. Som Hogwarts i J.K Rowlings Harry Potter böcker. Eller Mystiska skolan i Katarina Genars böcker." Belinda Graham, Tidningen Kulturen "Berättelsen är spännande och har flera bottnar, som rymmer både ett nu och ett då.

Författaren vet att balansera det otäcka med det humoristiska. Hon har ett stillsamt vackert språk, som lämpar sig för magi. Upplägget är stora bilder med några få, korta rader text på varje sida. Alexander Janssons suggestiva illustrationer förhöjer den magiska stämningen. Berättelsen passar utmärkt både för nybörjarläsaren och som högläsning." Elsie Runnö, BTJ-häftet

TV-serien skapades av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, som även låg bakom den första upplagan. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996.

TV-serien skapades av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, som även låg bakom den första upplagan. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996. TV-serien skapades av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, som även låg bakom den första upplagan. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996. TV-serien skapades av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, som även låg bakom den första upplagan. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996. TV-serien skapades av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, som även låg bakom den första upplagan. Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst var namnet på SVT:s julkalender 2012, och var en uppföljare till succékalendern från 1996.