Baserad på en sann historia

Baserad på en sann historia
Antal sidor:
400
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789187648984
Utgivningsdatum:
2017-09-27
Förlag:

I den här romanen berättar Delphine de Vigan om ett vänskapsförhållande. Huvudpersonen är författare och försöker samla mod och kraft att skriva en andra bok efter att hennes senaste blivit en gigantisk succé. På en fest möter hon L. De två kvinnorna finner varandra och blir snabbt mycket nära vänner.

Men är den nya vännen hon släppt in i sin allra innersta krets verkligen den hon utgett sig för att vara? Baserad på en sann historia är en intelligent och spänningstät roman om manipulation och besatthet som bär tydliga drag av psykologisk thriller. Delphine de Vigan har bland annat hämtat inspiration hos sin favoritförfattare Stephen King, men också skrivit in stoff från sitt eget liv och balanserar skickligt på gränsen mellan verklighet och fiktion. Boken tilldelades det prestigefulla Renaudotpriset 2015. DELPHINE DE VIGAN föddes 1966 och är bosatt i Paris. Baserad på en sann historia är den femte romanen av Delphine de Vigan som ges ut av Sekwa i svensk översättning. Den tilldelades bland annat det prestigefulla Renaudotpriset och Goncourt des lycéens 2015. Delphine de Vigan är översatt till mer än 25 språk och ansedd som en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike. Det är en lek med läsarna och jag önskar att de börjar fråga sig själva hur de ser på detta med fakta och fiktion DELPHINE DE VIGAN TILL SVERIGES RADIO 'Baserad på en sann historia' av Delphine de Vigan är ett konstrikt vikande av minnet och litteraturen på ett nytt sätt." SVT Kulturnyheterna "Så skickligt skrivet att jag gång på gång undrar vad boken egentligen handlar om.

En vänskap, eller en känsla av att själv ha blivit en annan med åren, en som man inte tycker om?" Lotta Olsson, DN "En fängslande berättelse om manipulation i stil med Stephen Kings Misery."Le Figaro "En machiavellisk berättelse med Hitchcockaktig spänning."Télé 7 Jours "Verklighet eller fiktion? I sin nya roman roar sig Delphine de Vigan med att blanda sanning med dikt och slugt placera ut villospår för läsaren." France Dimanche

Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Köp Baserad på en sann historia.

En av böckerna som jag läste förra månaden var Baserad på en sann historia av Delphine de Vigan. Pocket, 2017. Julie Andrews lyser upp rollen som Maria, den livfulla unga kvinnan som lämnar klostret för att bli guvernant åt kapten Trapps sju barn.

Så är titeln på en roman skriven av Delphine de Vigan, en fransyska som 2015 vann Renaudotpriset. Hoppa till navigering Gå till innehåll. ISBN 9789187648984.

00) Isbn: Baserad på en sann historia.