Den vackraste och kungen

Den vackraste och kungen
Antal sidor:
26
Upplaga:
1
Kategori:
ISBN:
9789186589875
Utgivningsdatum:
2017-11-21
Förlag:

Den vackraste och kungen är den första boken i serien Sagor från Mesopotamien. Boken har både svensk och arabisk text. Kungen är en mäktig person som kräver svar på alla sina gåtfulla frågor. När hans närmaste man, visiren, inte vet vad han ska svara blir kungen irriterad. Visirens dotter erbjuder sig att hjälpa sin förtvivlade far, för hon är inte bara vacker utan också mycket skarpsinnig och klok. När visiren återvänder till palatset har han svaren. Men vad kommer kungen göra när han förstår att svaren inte kommer från visiren?

Av Gustav Vasas söner överlevde fyra till vuxen ålder och av dessa var Magnus den ende som inte blev kung av Sverige. För dig som gillar bilhistoria. De fyra lockiga sessorna blev ett ideal på 40-talet – ett begrepp.

Det roliga gillar jag mest. 21 februari, 2018. Ikväll ger kungen middag på slottet för alla Nobelpristagare och både drottningen och prinsessorna anlände i drömmiga galaklänningar och glittrande tiaror. Svenska folket fullkomligt frossade i bildreportage om den blivande kungen och hans systrar. Familjen på Haga slott utstrålade den perfekta idyllen.