...och de vita skuggorna i skogen

...och de vita skuggorna i skogen
Antal sidor:
314
Författare:
ISBN:
9789177811930
Utgivningsdatum:
2018-02-23
Förlag:

De fyra böckerna i »Skuggserien« tillhör Maria Gripes allra mest lästa och älskade: Skuggan över stenbänken [1982], och de vita skuggorna i skogen [1984], Skuggornas barn [1986] och Skugg-gömman [1988]. De ingår alla i Modernistas omfattande, hyllade återutgivning av Maria Gripes författarskap. Våren 2018 kommer de första två böckerna i serien. I och de vita skuggorna i skogen pendlar Berta mellan övertygelsen att Carolin talar sanning och förtvivlan över att kanske ha blivit lurad.

Carolin gör det inte lättare för Berta. Hon spelar ut sin underdånighet som aldrig förr. För Berta känns det outhärdligt att se Carolin spela tjänsteande hos sin egen far och sina syskon. Deras hemlighet gör situationen alltmer ohållbar.

Tillsammans åker de till det mystiska slottet Rosengåva för att vara sällskapsdamer åt tvillingarna Arild och Rosilda. Först tycker Berta att det ska bli skönt att slippa allt hemlighetsmakeri. Men Rosengåva döljer sina egna hemligheter.

Böckerna i Skuggserien är bundna i halvklotband med olikfärgade ryggar, tryckta på 100-grams premiumpapper, och stor hänsyn har tagits till att ge Maria Gripes böcker den dräkt de förtjänar. MARIA GRIPE [1923 -2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier.

1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921 1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser, bland annat H.C. Andersenmedaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgrenpriset, Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.

Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med. Jag har nyss gjort klart årsredovisningen och deklarationen för mitt företag. Jag har nyss gjort klart årsredovisningen och deklarationen för mitt företag. Solen skiner och den vita snön gör att allt blir ljust.

Meny. Maka och Mor. -Ja, då var det slut för idag. Illustrerad. Matti Helenius, Hvad säger vetenskapen om rusdryckerna.