Tony växer upp: scener ur ett barndomsliv

Tony växer upp: scener ur ett barndomsliv
ISBN:
9789100150532
Utgivningsdatum:
2015-05-04

Agnes von Krusenstjernas imponerande genombrottsroman Tony Hastfehr växer upp i en skyddad överklassmiljö i en norrländsk garnisonsstad. Hon är som de flesta andra unga kvinnor med denna bakgrund, bara litet känsligare och mer lidelsefull. Men hon lever i skuggan av sinnessjukdomen som härjar i hennes mor släkt, den sjukdom som så småningom drabbar Tony själv. Framförallt finns i berättelsen den varma och öppna skildringen av kärleken och erotiken som gjort Agnes von Krusenstjernas författarskap så unikt och debatterat. Tony växer upp, som kom ut 1922, blev Agnes von Krusenstjernas genombrott och har kallats hennes första mogna verk. Romanen är den första av tre i Tony-trilogin och den efterföljs av Tonys läroår och Tonys sista läroår. Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) blev under sin tid stämplad av de konservativa som en dekadent och trivial författare. Hennes verk satte igång stora svallvågor kring de moraliska normerna, framförallt vad gällde kvinnors rättighet att uttrycka sig fritt och kampen kring en friare sexualmoral.

Läs mer.

I ett grönt. Reservas Online. 8,90. Tony växer upp: scener ur ett barndomsliv E-bok av. Vi ropade på honom och visade upp porträttbilden. Köp Tony växer upp : Scener ur ett barndomsliv.

Det är Tony växer upp,. 04/01/2011 · Stora delar av författarskapet kan läsas som ett dokument om det. Scener ur ett äktenskap. COM.