Inmurad

Inmurad
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789174617368
Utgivningsdatum:
2016-10-24

Ny spänningsfylld skräckroman av författaren till Vätten. Kent bor tillsammans med sin mor Gun på Blidö i Roslagens skärgård. Omständigheter i det förflutna har lett till att de lever ett isolerat och ensamt liv. Den här våren inträffar en serie märkliga händelser på ön. Två män drunknar under mystiska förhållanden i Kyrkviken, Gun blir inlagd på sjukhus och Kent får ärva en helt främmande mans alla ägodelar. När Kent genomsöker den stuga han fått överta finner han ett brev som enbart är ämnat att läsas av honom själv. Det berättar om en hemlighet som bevarats på Blidö i århundraden. En skrämmande historia som rör öns befolkning, kyrkan och dess omgivning. Kent ser det som sin plikt att undersöka sanningshalten i det han läst. Dessvärre är han inte ensam om att känna till den mörka historien Inmurad är ännu en andlöst spännande berättelse av Mikael Strömberg där det okända har sina rötter i nordisk folktro. Sagt om Vätten: "Årets bästa skräckroman läs den om du vågar".

Spänningszonen "Vätten är i alla bemärkelser bra feelgoodskräck." Tidningen kulturen "Författaren tar in nordisk folktro i vår samtid på ett smart sätt och integrerar ett sagoväsen i det moderna Sverige. Vätten är definitivt ett intressant bidrag på den svenska skräckarenan, som blir än mer intressant just för att den använder sig av nordisk folktro och de berättelser och sagor människor redan berättat för varandra i flera hundra år". From Beyond MIKAEL STRÖMBERG (1976) är född och uppvuxen i Norrtälje. I unga år tillbringade han somrarna på Blidö, en ö han känner mycket för än idag. Idag bor han i den natursköna söderförorten Aspudden i Stockholm tillsammans med sin fru och sina två barn. 2011 utkom hans uppmärksammade debutroman Vätten.

Stortorget är Stockholms äldsta [1] torg, beläget i Gamla stan. Kr.

Kaba (arabiska: الكعبة al-Kaʿbah, 'kub') är en byggnad som ligger i Mekka i Saudiarabien och är muslimernas viktigaste helgedom och islams heligaste plats. Stortorget utgjorde från början den centralpunkt kring vilken staden växte fram. Nu har jag stött på ett problem, det går att installera men inte att spela. 19-9-2006 · Tjena. fl. Islam är idag utbredd över hela världen och räknas som världens näst. Kr. fl.