Kina, kineserna och jag

Kina, kineserna och jag
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789198013511
Utgivningsdatum:
2012-03-19
Förlag:

Kina, kineserna och jag är en bok som blandar personliga erfarenheter av Kina med faktiska beskrivningar av ett härligt och annorlunda land. Under mer än tio års resor i de kinesiska provinserna har jag fått många tillfällen att reflektera, se och hamna i ovanliga situationer. Jag har haft nöjet att upptäcka en underbar matkultur som inte är särskilt lik den som erbjuds på svenska Kina restauranger. Jag har studerat och upptäckt ett intressant språk som fortfarande ser Kalligrafi som en riktig konstform. Jag har sett öken, djungel, berg och storstäder. Men framförallt har jag upplevt många kulturkrockar och haft många tillfällen att reflektera på vad man bör tänka på när man reser eller gör affärer i Kina. ". som kines, uppväxt i Kina, är det väldigt fascinerande att läsa om det kinesiska begreppet ansikte. Jag håller helt med, kineserna är experter på indirekta budskap.

" - Lili Nie, kines född i Kina och numera boende i Danmark ". Kapitlet om kineserna ger en väldigt bra insikt i livet i Kina och de kulturella skillnaderna mellan västerlänningar och kineserna. Vi engelsmän är lite närmare svenskarna än kineserna." - Colin Veale, tidigare VD för Nokia Citic JV i Peking ". jag skrattade mycket när jag läste om kineserna och det ni har varit med om, det är många kulturkrockar." - Inger Reingoldt, Musiker, Sverige ". Boken har en intressant touch, verkligen personliga upplevelser blandat med mer generell reseinformation. " - Mikko Sipilä, CFO GiantKONE, Kina Olle Lundström, en Luleåbo som 1999 flyttade till Peking för att arbeta på finska Nokia. Han bodde och arbetade i Kina under fem år och fick där möjligheten att se ett land i förvandling. Han har sedan fortsatt att arbeta med Kina, bland annat som ansvarig för franska Thomsons kabelmodemsverksamhet och som anställd på danska FOSS.

Idag bor och arbetar han i Lund, det här är hans första bok.

TJENARE FOLKET.

Energiberäkning av hus Vid bygglov och tekniskt samråd hos kommunen krävs normalt en energiberäkning. Jag som skriver är ekonom och har dessutom läst kurser i kinesiska och Kinas historia. Första gången hon bodde i Kina var under 2000-2002, och har sedan dess. Både hon och maken hade sett fram emot Dag. Nu har den här sidan blivit så lång att den är svårhanterlig och med Elena går jag över påen ny sida som jag kallat för:. Jag som så många andra älskar att shoppa, särskilt i Kina och framförallt i Beijing. com Köp Vi bilägares test av 6 högtryckstvättar i digital form. Det här är en webbplats om Kina, dess historia, kultur och språk.