De ensammas hus

De ensammas hus
Författare:
ISBN:
9789146222316
Utgivningsdatum:
2012-10-19

- Utnyttjar han dig sexuellt? Är det det han gör? En snabb sekund far det igenom mig: Jag skulle kunna säga nej. Ingen vet ju mer än jag och han att det har hänt. Då skulle ingen annan behöva veta om det heller. Och jag skulle kunna fly dit där sådant aldrig har hänt, och bli en sådan människa som inget sådant händer. Men jag svarar - jag måste svara nu. - Ja. Det är det han gör. Och världen är en annan nu.Anna Mattssons berättelse är en fristående fortsättning på den mycket uppmärksammade Alexandras rum från 1994. I De ensammas hus har Alexandra hunnit bli sjutton år gammal och Ivan finns fortfarande kvar i familjen. Som en mörk skugga kväver han allt liv, all spontanitet och all glädje i huset. Men det värsta är det som ingen vet: det som Ivan tvingar Alexandra att göra när ingen annan är hemma. Men så berättar Alexandra för Solveig.

De ensammas hus är en smärtsam och gripande skildring om barnets utsatthet och kampen för att ta tillbaka ett eget liv; personlig, allmängiltig och, trots allt, fylld av hopp och obändig livskraft.Anna Mattsson är född 1966 och debuterade 1988 med diktsamlingen Återvändo.

Därpå följde Till dagarna (1990), Spådom (1994) och Ännu (1997). Romanen Alexandras rum kom 1994. Anna Mattsson har även översatt färöisk lyrik och prosa till svenska och skrivit pjäser.

Hvis der er flere kopier af samme melodi betyder det, at det er forskellige versioner; Toneart, stemmer eller lign. Hvis der er flere kopier af samme melodi betyder det, at det er forskellige versioner; Toneart, stemmer eller lign. Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med. Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med. Liste over alle de noder jeg har. Hvis der er flere kopier af samme melodi betyder det, at det er forskellige versioner; Toneart, stemmer eller lign. Liste over alle de noder jeg har.

Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med. Liste over alle de noder jeg har. Från och med oktober månad 2011 presenterar vi också valda dikter utan personliga kommentarer. Som medlem i Sällskapet är du välkommen att bidra med.