80-talet ringde ... och vill ha tillbaka sin hockeyfrilla

80-talet ringde ... och vill ha tillbaka sin hockeyfrilla
Antal sidor:
288
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789163610479
Utgivningsdatum:
2014-10-31
Förlag:

Hur kunde så mycket rymmas i ett enda årtionde? 1980-talet är fortfarande inlindat i ett hårspraysklibbigt, ceriserosa nostalgitöcken, men det var så mycket mer.

När det startade var Sverige fortfarande fast förankrat i folkhemmet. Det mesta var sig likt från 1960- och 1970-talen. När 80-talet tog slut var ingenting sig likt längre. Det var det sista naiva och oskuldsfulla decenniet. Det var 10 år av partyyra, ekonomiskt uppsving, heavy metal och synth, groteska modeyttringar, yuppies, brat pack, kalla kriget, bara bröst, moralpanik - och teknikframsteg som tog oss in i framtiden. Musikindustrin gick som tåget och framgångsrika album sålde i mångmiljonupplagor. I TV visades serier som blivit legendariska.

Bilarna drunknade i ny teknik, unga börshajar gjorde klipp på börsen och lyx och glamour blev en accepterad livsstil. I boken Åttiotalet ringde möter vi 1900-talets mest färgstarka decennium genom journalisten och författaren Anders Tengners minnen och bilder från en tid då han till stor del var med och präglade synen på samtiden hos de generationer som var unga då. Anders var stjärnreportern på poptidningen Okej som flög jorden runt och träffade alla världsartister inom musik, film och TV. Han introducerade hårdrock i TV och hördes ofta i radio. Hans bildarkiv är till stora delar opublicerat och många bilder presenteras här för första gången i tryck tillsammans med hans inititierade, fyndiga, provocerande och underhållande anekdoter, kåserier och konstateranden runt det glada åttiotalet. En tid alla som var med minns med antingen glädje eller förskräckelse. Men det lämnade ingen oberörd. Anders Tengner har på kort tid skrivit flera bästsäljande biografier.

Access All Areas (Norsteds) utkom 2010 och är berättelsen om hans eget liv bland hårdrockens giganter. 2012 utkom den kritikerhyllade Såsom i himmelen, så och på jorden - den inofficiella biografin om Yngwie Malmsteen (Bokfab). I år är han aktuell med den officiella biografin om Håkan Hemlin, Förlist - mitt liv och Nordman (Bokfab).

Tips. Blir nog inte så roligt 2-3 kvällar men jag lovar att den där vällingen inte kommer smaka gott sen och hon kommer inte vilja ha den. Vi ses som tidigast 17:e maj om du inte ämnar att bryta landsgränsen och testa dina vingar i Spanien :-) 18-04-23 NU går jag på semester. Vi ses som tidigast 17:e maj om du inte ämnar att bryta landsgränsen och testa dina vingar i Spanien :-) 18-04-23 NU går jag på semester. Vi ses som tidigast 17:e maj om du inte ämnar att bryta landsgränsen och testa dina vingar i Spanien :-) 18-04-23 NU går jag på semester. Spanien. Spanien. Vi ses som tidigast 17:e maj om du inte ämnar att bryta landsgränsen och testa dina vingar i Spanien :-).