Femtio djur som ändrat historiens gång

Femtio djur som ändrat historiens gång
Antal sidor:
223
Upplaga:
1
Författare:
ISBN:
9789174615159
Utgivningsdatum:
2016-05-10
Förlag:

Djur är så vanligt förekommande i världen omkring oss att vi sällan stannar upp och funderar över den stora inverkan de har på vår dagliga tillvaro. De håller oss sällskap och används för transporter, de förser oss med material till kläder och de föds upp för köttets skull. Femtio djur som ändrat historiens gång är en vackert illustrerad bok som innehåller fascinerande berättelser om både stora och små djur som har spelat en central roll för människans och det moderna samhällets utveckling.

Artiklarna sträcker sig från hästen, som har använts i strid sedan 300-talet f.Kr. och hjälpte mongolerna att lägga under sig stora delar av världen, till silkesmasken som under flera tusen år har varit viktig för textiltillverkningen, och var den utlösande faktorn för handeln mellan Kina och Europa längs den så kallade Sidenvägen. På Lind & Co finns även Femtio växter som ändrat historiens gång.

Klockan 8. Stor samlingsutställning på Tomarp. Stor samlingsutställning på Tomarp. En. En. 00 åkte 43 glada pensionärer på hemlig resa. Stig Jakobsson ställer ut djur- och naturbilder hos Galleri Hultman. Stig Jakobsson ställer ut djur- och naturbilder hos Galleri Hultman. Mia Jarnsjö på Galleri Moment. 00 åkte 43 glada pensionärer på hemlig resa.