K2 på liv och död

K2 på liv och död
Antal sidor:
244
Författare:
ISBN:
9789172321960
Utgivningsdatum:
2010-07-16
Förlag:

Dödsdramat på ett av världens mest fruktade berg Den svenske bergsklättraren Fredrik Sträng hade bestämt sig. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord.

Och det började bra, vädret var osannolikt bra, det var perfekt. Men situationen skulle snart förändras och sluta i kaos och bråd död. Ett gällt skrik skar genom den klara luften. Det ekade över glaciären ner mot läger 4 på 7 800 m dit Sträng och hans kompanjon Dr Eric Meyer precis återvänt efter att ha avbrutit sitt försök att nå toppen. Många indikatorer och en obehaglig känsla av att något skulle gå fel hade fått dem att vända. Det var norskan Cecilie Skog som skrek. Hon lät som om hon var nära, men hon var flera timmar bort. Hade det gått en lavin? Hade någon ramlat? Hade någon dött? Här berättar i första hand Fredrik, men också andra klättrare som befann sig på berget, om de dramatiska dygnen sommaren 2008, då elva personer omkom och Fredrik miste flera av sina vänner i en av de värsta klättringsolyckorna någonsin. Målande naturskildringar och laddade klättringsscener varvas med Fredriks tankar om drömmar och mål, och om vad som motiverar en människa att utsätta sig för extrema utmaningar och påfrestningar. Det är en känslosam historia om hopp och förtvivlan, om naturkrafter och drivkrafter - om liv och död.

Jag har läst en annan bok som heter K2 på liv och död. På liv och död kan syfta på:. Handla online - Hos dig inom 1-4 arbetsdagar. Jag lånade en bok av min pappa innan vi åkte till Gotland – K2 på liv och död, av Fredrik Sträng – och jäklar vad bra den är. Intressant och fascinerande. K2 är måhända 'bara' näst högst i världen efter Mount Everest men dess svårbestigna topp håller rika turister borta och har getts smeknamnet 'Klättrarnas berg', att sen var fjärde person som nått toppen inte överlevt gör även bjässen till det farligaste berget i … http://www. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord.

Pris: 59 kr. Jag har aldrig klättrat i berg. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord.