Otrygg hamn

Otrygg hamn
Antal sidor:
541
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789174294125
Utgivningsdatum:
2014-09-15
Förlag:

"... en korsning mellan sin skotska kollega Denise Mina och brittiska Minette Walters" (Lotta Olsson, DN) Kriminalinspektör Michael Kennedy, "Scorcher", kallas tillsammans med sin partner, gröngölingen Richie, till det spöklika och halvt övergivna villaomårdet Broken Harbour vid kusten utanför Dublin. En far och hans två barn har brutalt mördats, medan hustrun förts medvetslös och svårt skadad till sjukhus. Lösningen som Scorcher - mordrotelns stjärna - först tycker verkar enkel, med en familjefar som har förlorat allt i krisen och ser ut att ha försökt ta sitt eget och sin familjs liv, kompliceras snabbt. Inget känns rätt i familjen Spains dyrt inredda hus och spåren pekar åt flera håll. Samtidigt slåss Scorcher med sina egna demoner. Hans syster Dina plågas av mental ohälsa och fallet väcker farliga minnen till liv av en familjetragedi från Broken Harbour där de tillbringade sin barndoms somrar - före byggboomen, då det var ett semesterparadis. De noga kontrollerade gränserna i hans liv börjar vittra sönder, och sammanblandningen av familje- och arbetsliv riskerar att bli ohanterlig ... Irlands deckardrottning Tana French återkommer här med en ny kriminalgåta i Dublin-miljö. En psykologiskt mångbottnad thriller med "Scorcher" Kennedy, som var en bifigur i Brottsplats: Faithful Place, i huvudrollen. "Otrygg hamn är en tät roman där effekterna av arbetslöshet och uppgivenhet som kan drabba människor uppdagas. Eftersom blottläggs hur familjens liv egentligen såg ut, där ytan verkade idyllisk hände något helt annat." Norran

Ewa Bäck pekar på att delar av det politiska samtalet präglas av att många av de socialdemokratiska landstingspolitikerna bara tar in de fakta som stämmer överens med deras egen uppfattning medan resten sållas bort. Men det som ororar VD:n mest är något helt annat. Ewa Bäck (S) är faktaresistent. Ewa Bäck (S) är faktaresistent. Ewa Bäck (S) är faktaresistent.

ANKNYTNINGSTEORI Ett sätt att förstå hur barn lär sig relatera till andra människor Familjehemsdag i Västernorrland 21 november 2009 Ingegerd Gavelin En av dem ligger avskilt bredvid restaurangdelen med havsutsikt och den andra strax bakom. Nästan 40 miljarder av finansieringen för Northvolt är inte i hamn. Men det som ororar VD:n mest är något helt annat.