Abraham Niclas Clewberg-Edelcrantz

Abraham Niclas Clewberg-Edelcrantz
Antal sidor:
196
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789173532570
Utgivningsdatum:
2008-09-24

Gierows bok om Abraham Niclas Clewberg (senare adlad Edelcrantz) är en berättelse om en karriärists uppgång och fall. Clewberg betraktades som en av de mest lovande i sin generation han var bland annat nära vän med poeten Kellgren, och ansågs av många vara den mer begåvade av de två och utförde stordåd på en rad olika områden: han stod ett tag i ledningen både för Operan och Dramaten, och han var lika stor poet som teknisk nydanare. (Han var den som införde ångmaskinen i Sverige, och han inrättade under kriget 180809 vårt första telegrafsystem.) Hans minne har dock svärtats av anklagelser om brott. En bok i Svenska Akademiens Minnesbibliotek, en ny serie med återutgivning av de främsta av de biografier och historiska texter som Akademien givit ut.

Svenska Akademiens pressinformation ges i form av pressmeddelanden. Stol nr 4 - Anders Olsson. Anders Olsson föddes 1949 i Huddinge.

Litteraturhistoriker och författare. Stol nr 4 - Anders Olsson. Litteraturhistoriker och författare. Invald: 2008. Som student läste han nordiska språk. Anders Olsson föddes 1949 i Huddinge. Svenska Akademiens pressinformation ges i form av pressmeddelanden. Här finns information till press och media samlad.