Ringens gåta

Ringens gåta
Antal sidor:
543
Författare:
ISBN:
9789175451800
Utgivningsdatum:
2014-09-05
Förlag:

Äntligen kommer den efterlängtade sjätte delen i romanserien Släkten! Den högt älskade författaren Elisabet Nemert tar nu över stafettpinnen med den fristående delen Ringens gåta. Sommaren 1220 är den högättade änkan Kristina på väg hem till Bjälbo med sina tvillingar, Helena och Ragnar.

När fientliga svärdsmän oväntat dyker upp blir den lilla dottern vittne till hur modern träffas av en pil. Helena flyr, och chocken leder till total minnesförlust.

Det ska dröja många år innan hon återser sin familj. Istället växer hon upp i kloster, där omständigheterna får henne att förklä sig till pojke. Som vuxen blir hon därför bekväm med att röra sig både i männens och kvinnornas värld. Ringens gåta är en gripande berättelse om grymhet och svek, om hungern efter makt, och om heder och lojalitet. Den handlar om hur ett löst sammanhållet rike under den mäktige Birger Jarl blir ett enat land. Ett land vars största kraft är kärleken.

Utgivningen är bred och.

Utgivningen är bred och.

Index över svenska serietidningar, seriealbum och och serieböcker. BBC Culture presenterade nyligen resultatet av sin omröstning om 2000-talets hundra bästa filmer. Man kontaktade 177 filmkritiker som fick lägga sina röster. Utgivningen är bred och.

Man kontaktade 177 filmkritiker som fick lägga sina röster. Hon har en oövertraffad förmåga att förena en spännande intrig med ett. Pocketförlaget startades 2006 och ger i första hand ut skönlitteratur i det bekväma pocketboksformatet. Pocketförlaget startades 2006 och ger i första hand ut skönlitteratur i det bekväma pocketboksformatet.