Natt över Oslo

Natt över Oslo
Författare:
ISBN:
9789176979525
Utgivningsdatum:
2017-08-21
Förlag:

Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom - hans liv är i fara. Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt. Mats Fors har en examen i journalistik men har även studerat filmvetenskap och manusskrivande. Han arbetar nu framför allt som utbildningsproducent. Natt över Oslo är Mats romandebut och den första delen i en Svarta nejlikan-trilogi. Edelstam "drabbade" honom för tio år sedan och det blev både film och en biografi om den svenske diplomaten. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.

Genealogisk lista över svenska kungligheter är ett register över alla personer som förekommer i den alfabetiska listan och den kronologiska, men här uppställda efter dynastierna de tillhörde. Så blir det inte. Du hittar våra hotell i Göteborg, Stockholm och andra städer, välkommen. Så blir det inte. Oslo Medisinske Senter tilbyr allmennlege, mannlig/kvinnelig gynekolog, reise vaksinasjon, attester og føflekk fjerning. Vi graverar eller broderar in barnets namn på presenten. Oslo Medisinske Senter tilbyr allmennlege, mannlig/kvinnelig gynekolog, reise vaksinasjon, attester og føflekk fjerning. Välj ut din doppresent hos oss, vi har allt från leksaker till smycken och ramar. Medlemmar håller sig uppdaterade om vänner, lägger upp bilder och filmer, utbyter idéer och kontakter i klubbar, diskuterar och träffar nya vänner och partners. Attester for førerkort, dykking, politihøgskolen, helseattest og div. Hallå världen.