Dagar i Alchan-Jurt

Dagar i Alchan-Jurt
Antal sidor:
116
Upplaga:
1
Kategori:
Författare:
ISBN:
9789187891021
Utgivningsdatum:
2014-08-29
Förlag:

»Runtomkring rasar kriget, och som vanligt fattar inte en jävel någonting.« Januari år 2000. Ryska trupper belägrar en liten by i Tjetjenien, där sexhundra rebeller har förskansat sig.

Soldaterna - stelfrusna, hungriga, törstiga och trötta - ligger i sina ställningar och väntar. Ingen vet vad de kämpar för, ingen vet vad som händer. Det är en av alla dagar i Alchan-Jurt, och regnet bara fortsätter falla. »... när jag läser Arkadij Babtjenkos skildring av sin tid som rysk soldat i Tjetjenien är det som om tidigare vittnesbörd var rena romantiken. Remarque var en idylliker. Om man jämför. Apocalypse now - en av de allra bästa krigsfilmerna - blir med den läsarten något för 91:an Karlsson.« Doktor Gormander, Aftonbladet

Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar. Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar.

Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar. Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar. Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar. Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar. Charlotte Beradt: Drömmar i Tredje riket Efter 1933 fick den tysk-judiska journalisten Charlotte Beradt inte längre utöva sitt yrke och drabbades av mardrömmar.